X

У Румунії перекинувся автобус з українцями (відео)

Поблизу румунського міста Хиршова, що у повіті Констанца, сталася ДТП за участю автобуса, в якому перебувало 82 пасажири – усі вони громадяни України.

На місце події прибули кілька розрахунків пожежників, рятувальники та медики. Місцева влада ввела в дію «червоний план втручання». Повідомляють, що в аварії обійшлося без жертв. Травми отримали семеро людей, у тому числі двоє дітей 2 та 13 років. Їх госпіталізували до місцевої лікарні.

Точна причина аварії поки що не називається. Одні джерела вказують, що автобус зіткнувся з іншим транспортним засобом, а другі – що в нього лопнуло колесо. Через це водій втратив керування, з’їхав на узбіччя та перекинувся.

Читайте також:
В Австрії сталася ДТП з українцями: загинуло двоє дітей – фото

Варто зазначити, що комерційний транспорт, який призначається для пасажирських перевезень, обов’язково має проходити техогляд. Терміни регулюються 35 статтею Закону «Про дорожній рух». Згідно з цим документом, автобуси, які перебувають у використанні понад два роки, раз на шість місяців проходять ТО.

Дотримуватись цієї норми і стежити за станом транспортного засобу обов’язково, адже недотримання правила може призвести до загибелі десятків пасажирів.