X

У салоні Suzuki Vitara розмістилися 23 особи

Рекорд установили в Испании

Зовні маленькі машинки можуть бути досить місткими. Наприклад, у салоні компактного кросовера Suzuki Vitara помістилися 23 особи. І хоча до світового рекорду оригінального Volkswagen Beetle — 57 чоловік — «японцю» далеко, для автомобіля з колісною базою 2500 мм це дуже гарний результат.

Таке значне «завантаження» організували під час Suzuki Family Day в Іспанії, присвяченого 20-річчю Suzuki Motor Iberica. Таким чином виробник ще раз підкреслив, що у Vitara один із найбільших салонів, як для такого компактного автомобіля.

Шість чоловік розмістилися на передніх сидіннях, решта сімнадцять за ними. Щоб звільнити їм місце, довелося скласти спинки сидінь заднього ряду. Таким чином, разом із багажним відділенням вийшов простір об’ємом 1119 літрів. Як сказали в Suzuki, всі 23 учасники — молоді люди середнього зросту з «великою гнучкістю та ентузіазмом».

Suzuki Vitara актуального, четвертого покоління, вийшов у 2015 році. Через три роки кросовер пережив планове оновлення. Починаючи з березня 2020 року, Vitara доступний у Європі з 1,4-літровим турбомотором, який працює за схемою «м’який гібрид», тобто доповнений 48-вольтовим стартер-генератором. Пікова потужність системи — 127 к.с. та 235 Нм крутного моменту. У таких країнах як Угорщина, Польща, Франція та Нідерланди кросовер доступний зі 115-сильною гібридною силовою установкою на базі 1,5-літрового двигуна.

Читайте також:
Suzuki Jimny отримав спецверсію з цінником $37 000

2022 року в Європі продано близько 40 000 кросоверів Suzuki Vitara. Роком раніше продажі моделі перевищили 80 000 одиниць. Напевно, акція в Іспанії повинна переконати потенційних клієнтів, що Vitara — гарний вибір.