X

У сімействі Toyota Corolla з’явиться пікап

Рыночная премьера новинки ожидается в 2027 году

Toyota розглядає можливість створення невеликого пікапа на базі сімейства Corolla. Про це з посиланням на «надійне джерело» в компанії повідомляє Automotive News.

Але остаточне рішення з цього питання ще не ухвалено. За даними видання, «пікап на базі Corolla залишається можливим, але його зовнішній вигляд знаходиться в стадії розробки». Навіть якщо новинка отримає зелене світло, на ринку вона з’явиться не раніше 2027 року й базуватиметься на Corolla наступного покоління.

Більш компактний за Hilux, новий пікап складе конкуренцію Ford Maverick та Hyundai Santa Cruz. Він отримає таку ж як конкуренти цілісну конструкцію. Не виключено, що виробництво пікапа налагодять на заводі в Міссісіпі разом із звичайною Toyota Corolla. Тоді як Corolla Cross збирають на новому заводі в Алабамі, яким Toyota володіє спільно з Mazda.

Але це не єдиний пікап, який готує японська марка. Наприкінці 2022 року Toyota показала прототип більш дешевого IMV 0, який позиціонується в якості багатоцільового автомобіля. Він надійде у продаж у 2024 році. Зовні пікап із однорядною кабіною нагадував концепт Compact Cruiser EV. Основним його ринком будуть країни, що розвиваються.

Читайте також:
Новий Toyota Grand Highlander став на конвеєр