X

У сервісних центрах МВС набула чинності низка нововведень

Міністерство внутрішніх справ України продовжує відновлювати діяльність сервісних центрів. Наразі послуги надають 125 центрів у 21 регіоні країни. За цей час організація максимально адаптувалася до умов воєнного стану і зробила все, щоб українці, як і раніше, могли отримувати необхідні послуги.

За ініціативою заступника міністра внутрішніх справ України Богдана Драп’ятого Кабінет Міністрів ухвалив постанову “Про навчання водіїв та державну реєстрацію транспортних засобів у період дії воєнного стану в Україні”. Документ набув чинності сьогодні, 19 травня 2022 року, і діятиме в період воєнного стану та протягом трьох місяців з дня його припинення або скасування.

Постанова передбачає введення низки нововведень. Зокрема, громадяни України, що вимушені тимчасово переїхати жити в інше місце, можуть скласти практичний іспит в будь-якому СЦ МВС, без прив’язки до того, де було складено теорію.

Також в будь-якому сервісному центрі відомства, незалежно від місця складання іспиту, можна отримати водійське посвідчення. Крім того, майбутнім водіям дозволили проходити навчання (теоретична частина) за допомогою відеоконференцій, через програми ZOOM, SKYPE, GOOGLE MEET тощо.

До того ж тепер термін навчання теорії на категорії B і C1, C, C1E, CE став коротшим на 20%. А ось можливість практичного навчання навпаки збільшена до 5 годин на день. Це стосується категорій в, С1Е, СЕ.

Читайте також:
Мобильный сервисный центр МВД оборудовали спутниковым интернетом Starlink

Ухвалений документ дозволив застосування принципу екстериторіальності свідоцтва реєстрації автомобілів під час виїзду за кордон. Це досить важлива послуга, особливо для міжнародних перевізників. Вона дає змогу власнику повернути своє свідоцтво в будь-якому СЦ МВС, за умови що той, де він оформляв документ, не відновив свою роботу або розташований на окупованій території.