X

У мережі показали наслідки пожежі в автосалонах Києва (фото)

Російські загарбники вранці, 2 січня, завдали масованого удару по Києву. Пошкоджено цивільну інфраструктуру, у тому числі й два автосалони.

Як повідомили у ДСНС, через падіння уламків ворожих ракет та ударних безпілотників, на площі 300 кв.м виникла пожежа. На місце події оперативно прибули пожежники та рятувальники, але загасити вогонь швидко не вдалося. Ускладнювало ситуацію те, що поряд був пошкоджений газопровід, який теж спалахував, та ще й водопровідна труба.

Відомо, що вогнем знищено 29 автомобілів, які були припарковані поряд із автосалонами, серед них є й згадані електрокари Tesla. Ще п’ять машин зазнали пошкоджень. Число авто могло бути більшим, але рятувальники та небайдужі громадяни встигли прибрати деякі подалі від полум’я.

За даними ОВА, також є знищені та пошкоджені машини в інших районах столиці України. Їхнє число не уточнюється. Ще у Вишневому під Києвом через ворожу атаку пошкоджено понад 60 автомобілів. Багато з них не підлягають відновленню.

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, о 13:00 відомо про 49 постраждалих від атаки окупантів на місто. Серед них одна дитина 2-х років. Усім надано медичну допомогу. На жаль, двоє людей загинули. На місцях прильотів та падіння уламків працюють усі екстрені служби.

Читайте також:
Ракетна атака Україною: під обстріл окупантів потрапили рятувальники (фото)

Ця атака на Київ була наймасовішою з початку повномасштабної війни, прозвітував головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Загалом по Україні 2 січня росіяни випустили 99 ракет різних типів, з яких 72 збили українські сили ППО. Також окупанти направили 35 ударних безпілотників «Шахед». Їх усі знищили наші сили протиповітряної оборони.