X

У Словаччині можна відновити українське посвідчення водія: деталі

Сервісні центри МВС розширюють географію своїх послуг у сусідніх країнах. Тепер українці, які перебувають за кордоном, а саме у Словаччині, можуть відновити посвідчення водія у разі його втрати або викраденням.

У прес-службі відомства зазначили, що раніше українцям був доступний лише обмін водійських прав у Словаччині. Нова послуга з’явилася завдяки співпраці Головного СЦ МВС щодо ДП «Документ». Права відновити можна у Братиславі за адресою: ТЦ Ниви – 1 поверх, територія автостанції (Mlynské nivy 5A, 821 09). Там шукати мікроавтобуси білого кольору із символікою «Паспортний сервіс».

Для відновлення посвідчення водія необхідно надати наступний пакет документів:

  • паспорт громадянина України із зазначеним у ньому зареєстрованим місцем проживання, а якщо паспорт у форматі ID-картки без наявних відомостей про реєстрацію місця проживання, то разом надається виписка про реєстрацію місця проживання особи або закордонний паспорт;
  • ідентифікаційний номер;
  • документ, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу тощо) у разі зміни персональних даних;
  • медична довідка (на період воєнного стану не обов’язкова).
Читайте також:
Обміняти та відновити українське посвідчення водія наразі можна в Італії

На місці фахівці зроблять фото для нового документа, створять заявку та відправлять її до сервісного центру МВС в Україні. У разі схвалення, замовник отримує готове посвідчення водія. Записатися в «Паспортний сервіс» можна як онлайн, так і отримати послугу у живій черзі. Графік роботи: вівторок-п’ятниця: 10:00 – 17:00, субота: 10:00 – 15:30, неділя та понеділок – вихідні.