X

У Сочі окупанти ефектно розтрощили ЗПРК «Панцир-С1» (відео)

Окрім наших воїнів зі знищенням російської військової техніки справляються й самі окупанти. Так, у Сочі вони легко розбили ЗПРК «Панцир-С1». Це, звичайно, не «дружній вогонь», але теж було ефектно.

Відео аварії за участю ракетного комплексу, зняте очевидцями, моментально розлетілося російськими Telegram-каналами. Повідомляється, що ДТП сталася біля мосту через Мамайку. Водій не впорався з керуванням важкого комплексу на повороті та перекинувся. У різні боки розлетілися уламки від шибок.

Примітно, що «Панцир-С1» їхав у колоні супроводу на досить низькій швидкості, але навіть це не допомогло дістатися пункту «Б». Щоб знову поставити до комплексу на колеса, загарбникам довелося задіяти кран.

Читайте також:
Сили оборони України знищили ще більше бронетехніки та автомобілів окупантів – статистика на 28 лютого

Панцир-С1 – самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс наземного та морського базування. Він призначений для прикриття цивільних та військових об’єктів від усіх засобів повітряного нападу. Ще ним можна здійснювати захист об’єкта від наземних та надводних загроз. Зона перехоплення мети за дальністю стартує від 200 м, а досяжність за висотою 1500 м. Час реакції – від 4 до 6 секунд.