X

У США дають друге життя легендарним маслкарам завдяки електромоторам

Электрические маслкары превосходят по динамике базовые «топливные» модели

Невелика група автомеханіків, гонщиків, інженерів та підприємців із США переробляє старовинні автомобілі та вантажівки у екологічні та здебільшого більш швидкі електромобілі. Репортаж про декілька проектів ентузіастів «зеленого» транспорту опублікували у YouTube.

Один із них — електричний Plymouth Satellite 1972 року, який належить пілоту вантажних літаків Кевіну Еріксону. Він називає його Plymouth Electrollite. На думку Еріксона, водіям потрібно якнайшвидше переходити на електромобілі. Саме зміни клімату підштовхнули його переробити свій маслкар і від цього не став гіршим. З місця до 100 км/год Electrollite прискорюється приблизно за 3 секунди. Максимальна швидкість сягає 249 км/год.

Демонструвати такі результати електричному Plymouth Satellite допомагає двигун потужністю 636 л.с. від розбитої Tesla Model S. У неї ж майстри запозичили акумуляторні блоки та задній підрамник. Переробка коштувала власнику приблизно 60 тисяч доларів. Сам Plymouth Satellite він придбав у 2019 році за 6500 доларів.

Ще один герой репортажу — електричний Ford Mustang 1965 року з силовою установкою від розбитої Tesla Model S. Зі слів власника, переобладнання маслкара на потужний електромобіль для дрег-рейсінгу зайняло півтора року та коштувало понад 100 тисяч доларів.

Читайте також:
Літня пара виставила на аукціон колекцію маслкарів та ретро-авто (фото)