X

У США налагодили виробництво цивільних БТР на базі Ford (фото)

Американська компанія Goat Tactical Vehicles анонсувала старт випуску цивільного бронетранспортера під назвою Atlas, який за своїми характеристиками не поступатиметься воєнізованим аналогам. БТР буде допущений для використання на міських дорогах.

Броньований автомобіль є цивільною адаптацією військового JLTV, який побудований на базі Ford F-550. Він має рівень балістичного захисту B6 або B7 та може безпечно перевозити до 10 пасажирів. Новий БТР виглядає досить жахливо. У нього кутастий кузов з невеликими віконцями і високим капотом. Ще можна відзначити широкі колісні арки, великі колеса із позашляховими шинами, захисні пластини на днищі та бамперах.

Atlas APC досягає завдовжки 6325 мм. Ширина та висота становлять 2540 та 2845 мм. Дорожній просвіт дорівнює 340 мм, а вага – 7800 кг. Така маса обумовлена ​​тим, що у конструкції використана броньована сталь. В оснащення БТРу увійшли бойові замки, захист від ЕМІ, сирена і система гучного зв’язку, посилений захист двигуна та радіатора, а також куленепробивне скло.

Читайте також:
Довгоочікувані БТРи АРС від Німеччини виявилися непридатними для бойових умов – BILD

У рух Atlas наводить 6,7-літровий дизельний двигун V8 потужністю 330 к.с. і 1017 Нм крутного моменту. Мотор пов’язаний із системою повного приводу та 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Вартість БТР починається від 395 000 доларів. У компанії заявляють, що термін складання та доставки займає лише 60-90 днів з моменту замовлення.