X

У США знайшли цвинтар 80-річних вантажівок

Большинство из них — военные автомобили первой половины прошлого века

На Youtube-каналі Alaska Trucker опублікували відео з цвинтаря вінтажних вантажівок часів Другої світової війни. Десятки військових автомобілів 40-х 50-х 60-х та 70-х років минулого століття виявили у Wildman Lodge на Алясці.

Серед них легендарні Studebaker US-6, які США постачали британській та радянській арміям по ленд-лізу. Великі тривісні вантажівки використовувалися військовими для перевезення особового складу, буксирування легкої артилерії та як платформи для РСЗВ «Катюша». З 1941 по 1945 рік компанія Studebaker Corporation випустила близько 220 тисяч US-6. Також серед заростей можна замінити GMC CCKW, які використавувала армія США.

Частина з покинутих ванатжівок працювала на будівництві автотраси на Алясці у 1942 році. Після закінченні робіт їх просто залишили. Пізніше колекція поповнилася свіжішими зразками. Хто та коли залишив вантажівки просто неба, залишається загадкою. Цікаво, що попри десятиліття на свіжому повітрі автомобілі непогано збереглися. Деякі з них цілком можливо відреставрувати.

Читайте також:
В Уельсі знайшли величезний цвинтар Range Rover