X

У США знайшли рідкісний раритетний кабріолет Duesenberg, який півстоліття не виїжджав на дороги (відео)

Кабріолет Duesenberg J у кузові від ательє Murphy свого часу конкурував з Rolls-Royce та Bentley. Він був випущений тиражем у 25 екземплярів, які потрапили до автопарків зірок Голлівуду, мільйонерів та королів. До наших днів збереглися лічені одиниці моделі, одну з яких знайшли у штаті Оклахома (США).

Автомобіль 1931 випуску майже 55 років простояв замкненим в гаражі і не виїжджав на дороги. Незважаючи на те, що жодного обслуговування Duesenberg власника не проводила, він зберігся у досить непоганому стані. Звичайно, авто вимагає масштабної реставрації, але майстри з Auburn Cord Duesenberg Company швидко повернуть його до життя. Адже комплектація збереглася повна та абсолютно оригінальна.

Зазначається, що цей раритет є найбажанішим класичним автомобілем у світі. Цінителі готові викласти за нього мільйони доларів. Однак реставратор і колекціонер Даг Прей, який і знайшов цей автомобіль, має намір його відновити і демонструвати на різних виставках.

Нагадаємо, що американська марка Duesenberg проіснувала з 1913 по 1937 рік. Що стосується кабріолету Duesenberg J, то його випускали протягом дев’яти років (з 1928 по 1937 рік). За цей час було зібрано 445 екземплярів моделі. Вони оснащувалися 6,7-літровим восьмициліндровим двигуном, який видавав 265 к.с. потужності та дозволяв розвивати швидкість до 185 км/год.

Читайте також:
У Франції знайшли покинуту колекцію класичних машин