X

У США знайшли унікальну колекцію раритетних автомобілів (відео)

Досить часто в гаражах та занедбаних будинках знаходять раритетні автомобілі. Найчастіше вони виглядають гнітюче і вимагають серйозної реставрації. Однак трапляються випадки, коли ентузіастам вдається виявити машини, що збереглися у відмінному стані.

Нещодавно в американському штаті Джорджія у занедбаній будівлі пожежної частини було знайдено колекцію класичних автомобілів. В ній налічується 70 одиниць техніки. Усі машини зійшли з конвеєрів у 50-60-х роках минулого сторіччя. Незважаючи на відсутність належного обслуговування та простою довжиною мінімум у 20 років, всі вони знаходяться майже в ідеальному стані. Їх цілком можна назвати «капсулами часу».

Хто зібрав цю колекцію, невідомо. Але вона справді унікальна. Адже в неї входять рідкісні Chrysler 300C, Oldsmobile 88 та Ford Fairlane. Також налічується 13 одиниць Ford Thunderbird різних років випуску, п’ять Lincoln Continental, три Chevrolet Corvette, сім Chevrolet Bel Air, кілька одиниць автомобілів марки Cadillac та десятки інших представників американского автопрому.

Всю цю колекцію найближчим часом буде виставлено на аукціон Mecum. За оцінками експертів, за більшість машин можна виручити щонайменше 100 000 доларів. Куди будуть спрямовані кошти – поки що невідомо.

Читайте також:
У Бельгії виявили занедбаний автосалон із машинами Volvo (фото)