X

У США знайшли Volkswagen Type 2 Schulwagen, загублений 43 роки тому

С конвейера уникальный фургон сошел в 1955 году

Цього року в США вперше відбувся Міжнародний день автобусів Volkswagen (International Volkswagen Bus Day), одним із найяскравіших учасників якого був єдиний уцілілий Type 2 Schulwagen 1955 року. Перш ніж опинитися в руках свого нинішнього власника колекціонера Лінда Бйорнсена, фургон простояв 43 роки у сараї в Огайо.

П’ятимісячний процес реставрації автомобіля включав зняття 10 шарів фарби, під якими ховалася оригінальна ліврея Schulwagen. Кузов та логотипи перефарбували, а механічні компоненти оновили. У результаті фургон виглядає як у день виходу з конвеєра в 1955 році.

Type 2 Schulwagen був навчальним автомобілем підрозділу Volkswagen of America (VWoA), заснованого у 1954 році. З цією метою закупили 14 спеціально обладнаних Kombi. Саме цей фургон використовувався для поїздок у дилерські центри Volkswagen США для навчання обслуговуючого персоналу, тому його також називали «Школою мобільного обслуговування». У салоні фургона встановлені верстати, ящики для зберігання інструментів та модель двигуна Volkswagen.

Його сучасна версія — ID.Buzz Cargo Miele Service Van — створений Volkswagen Commercial Vehicles спільно з CS/Wurth. Як і Type 2 Schulwagen, він оснащений системою стелажів для зберігання запчастин, матеріалів та інструментів.

Читайте також:
Volkswagen інвестує мільйони у китайський електромобільний бренд XPeng

Також у Volkswagen був Renndienst Van, який використовувався як автомобіль підтримки гоночних Porsche. Вперше він з’явився у арсеналі команди Porsche Works на перегонах Mille Miglia 1954 року. Тепер це завдання виконуватиме спеціальний ID.Buzz. Він візьме участь у кубках Porsche Carrera та Porsche Sports Cup у Німеччині.