X

У США виявлено величезне кладовище вінтажних Dodge та Plymouth (відео)

В американському Орегоні (штат Іллінойс) виявили величезного розміру сміттєзвалище колекційних машин, випущених корпорацією Chrysler у 60-70 роках минулого століття. Воно отримало назву «Mopar City».

Скільки тут знаходиться маслкарів фахівці не назвали, але їх явно більше сотні. Більшість авто в гнітючому стані. Вони настільки проіржавіли від тривалого перебування просто неба, що стали схожі на купи металу. У них відсутні частини кузова та салону. Також у багатьох немає двигунів, а на їхньому місті росте трава.

Найбільше на майданчику зібрано маслкарів Dodge Charger, Super Bee та Challenger. Також багато Plymouth Barracuda, Road Runner та GTX. Ще є спортивні версії Challenger R/T, які оснащувалися двигунами об’ємом 6,3 і 7,2 літра. Деякі з них збереглися в досить у непоганому стані і повністю підлягають відновленню.

Читайте також:
7.0-літровий Ford Mustang простояв 40 років у сараї: ось це знахідка (фото)

Наразі всі вінтажні автомобілі виставлені на продаж. Власник ділянки має намір очистити її від раритетів та використовувати з іншою метою. Тож у колекціонерів та поціновувачів таких машин з’явився шанс придбати їх за суто символічну ціну.