X

У США зібрано 30-мільйонний автомобіль Honda

Для достижения этого рубежа компании понадобился 41 год

Американський підрозділ Honda Motor прозвітував про випуск 30-мільйонного автомобіля марки в США. Як повідомила прес-служба концерну, «ювілейний» екземпляр зійшов із конвеєра 19 січня 2023 року. Це сталося через 41 рік після запуску виробництва автомобілів марки США. Таким чином, у середньому американські заводи Honda збирали близько 732 тисячі автомобілів на рік.

Свій перший завод у США компанія відкрила у 1959 році. На майданчику у Каліфорнії збирали винятково мотоцикли. Першим автомобілем марки на американському ринку став Honda N600. Його продажі стартували 1970 року.

Місцеве виробництво автомобілів марки почалося в 1982 році на щойно побудованому заводі в Мерісвіллі (Огайо) з Honda Accord першого покоління. Пізніше концерн відкрив ще один завод в Огайо (Іст-Ліберті) і майданчики в Алабамі та Індіані. Також на ринок США постачають автомобілі Honda з підприємств у Канаді та Мексиці.

Читайте також:
Оновлена Honda Jazz e:HEV прибула до Європи зі спортивною версією

Як повідомлялося раніше, у найближчі роки три заводи (два автомобільні та один моторний) в Огайо перейдуть на виробництво електромобілів і компонентів для них. Інвестиції в проект становитимуть $700 млн. Також компанія планує запустити власне виробництво літій-іонних тягових батарей для електромобілів. Відповідатиме за цей напрямок спільне підприємство, створене спільно з LG Energy Solutions.