X

У США в покинутому сараї знайшли унікальну колекцію ретро-авто (відео)

У штаті Міссурі (США) автомобільні ентузіасти знайшли покинуту колекцію рідкісних раритетних спортивних автомобілів, випущених американським концерном Chrysler.

Сім маслкарів кілька десятиліть простояли в старому сараї без належної уваги та обслуговування. Вони вкриті товстим шаром пилу та бруду. Деякі з них суттєво проіржавіли. Також частина авто розібрано. У них відсутні кузовні елементи, фари, двигуни та інші деталі.

Найціннішим у цій колекції є Dodge Charger другого покоління 1971 випуску, під капотом якого встановлено 7,2-літровий мотор. Ця модель була випущена тиражем 178 машин і до наших днів збереглося лише кілька екземплярів.

Також особливу цінність представляє Dodge Super Bee 1969 у версії А12, оснащений 7,2-літровим двигуном V8 потужністю 390 к.с. Таких маслкарів було випущено 1907 одиниць. Ще можна побачити і звичайну версію цього купе з 6,3-літровим двигуном на 335 к.с.

А ось найстарішим у виявленій колекції є Plymouth Belvedere. Він зійшов з конвеєра у 1965 році. Крім вже сказаних машин, ще вдалося ідентифікувати Dodge Dart 1968 і два Coronet 1969 року.

Читайте також:
Як у підземному гаражі знайшли Skoda Favorit із пробігом всього 34 км

Біля сараю на пустирі знаходиться ще близько десяти маслкарів. Вони також виглядають непрезентабельно, що вказує на тривалість перебування просто неба. Що буде з цією колекцією – невідомо. Є імовірність, що її виставлять на аукціон і новий власник подарує цим унікальним автомобілям друге життя.