X

У США випустять 30 легендарних Ford GT із 7.0-літровим двигуном

Знаменитий суперкар Ford GT першого покоління, виробництво якого припинили 17 років тому, знову повернуть на конвеєр. Випускати модель буде компанія GT1 із Мічигану (США).

Загалом планують зібрати 30 одиниць спортивного купе. Саме стільки шасі викупила у Ford компанія GT1. Також вона придбала оригінальні прес-форми від Matech Concepts, які будуть використовувати для створення кузовів з вуглецевого волокна. Таким чином компанії вдасться зберегти відомий ретро-дизайн.

Спеціально для лімітованої новинки компанія розробила регульований аеродинамічний обвіс, який покращить притискну силу купе і додасть їй унікальності. У рух відроджений суперкар буде наводити 7,0-літровий двигун V8 доповнений парою турбонагнітачів Garrett G35, який видає 1500 к.с. потужності. Привід – задній.

Читайте також:
Система ABS спалила новий Ford Bronco

Вартість Ford GT офіційно не розкривається. Видання Autoblog стверджує, що ціна кожного автомобіля буде щонайменше 1 млн доларів. Замовлення відкриють найближчим часом, а старт виробництва заплановано на середину 2023 року. У компанії заявили, що в першу чергу модель націлена на використання на треку, але в деяких штатах США її можна буде використовувати і на звичайних дорогах.