X

У столиці вщент згорів електрокар після зарядки: чому це сталося?

Почему сгорел Chevrolet Bolt: рассматриваем основные версии

В Україні сталося щонайменше  третє загоряння електромобіля. Цього разу  йдеться про хетчбек Chevrolet Bolt, який вогонь охопив одразу після зарядки.

Що сталося

Інцидент стався у минулі вихідні у дворі одного з будинків на бульварі Марії Примаченко в Києві. Як розповів власник, він тільки зарядив машину і пішов додому. Через 10 хв. йому повідомили, що електрокар горить.

Читайте також:
Переделанный украинцем электромобиль сгорел посреди улицы

На момент прибуття пожежників полум’я повністю охопило автомобіль і поширилося на одноповерхову будівлю. За 40 хв. пожежу вдалося загасити, але електрокар, на жаль, врятувати не вдалося.

Читайте також:
Украинец лишился электрокара из-за некачественной зарядки

Які можливі причини загоряння

Зі слів очевидців, пожежа почалася під лівим заднім колесом, що свідчить про те, що її причиною стала батарея – частина АКБ перебувала якраз у цій зоні – вона вмонтована в підлогу. Але чому вона загорілася, тут є кілька версій.

Перша версія – заводський дефект батареї. Не виключено, що в одному з елементів сталося замикання. До того ж ми вже писали про те, що батареї “Болтів” якийсь час оснащувалися дефектними елементами.

Друга версія – “кустарний” зарядний пристрій без запобіжника від перегріву. Саме з цієї причини на початку року згорів Ford Focus в Одесі. Щоправда, тоді інцидент стався не після, а під час зарядки електрокара.

Ну і, нарешті, третя версія – автомобіль не отримав належний ремонт після пошкодження. Річ у тім, що Chevrolet Bolt офіційно не продають в Україні, більша частина цих машин заїхала в нашу країну в ролі уживаного авто зі США. Ну а походження левової частки таких машин нам з вами добре відомі: це або “битки”, або “потопельники”. Такі автомобілі часто ненадійні і небезпечні, ну а якщо йдеться про електромобілі, у яких своя специфіка ремонту, що межує з механікою, фізикою, хімією і навіть програмуванням, – тим паче.

Читайте також:
На що здатна Tesla після зламу електроніки