X

У країні-бензоколонці дорожчає бензин – що не так

За год бензин и дизель подорожали в России в среднем на 5 рублей

Військова агресія проти України стала величезною проблемою для Росії. Країна перетворилася на світового рекордсмена за кількістю санкцій. Станом на 14 березня 2022 року їх було 6366, з них 3612 було запроваджено протягом 18 днів після початку воєнних дій. Вчора їхня кількість збільшилася. Зокрема, новий пакет санкцій ухвалила Великобританія.

Така безпрецедентна підтримка України світовою спільнотою завдала нищівного удару російській економіці, позбавивши її, зокрема й основного джерела доходів — прибутків від продажу нафти. Російська нафта Urals не лише торгується на $30 дешевше, ніж BRENT, але й для багатьох стала “токсичною”.

Але низький попит на світовому ринку жодним чином не вплинув на вартість палива всередині самої Росії. За даними Московської паливної асоціації, протягом року середня вартість бензин і дизель зросла на 4-5 рублів. І хоча в перекладі на гривні це не так і багато, росіяни вважають подорожчання “помітним”. На думку аналітиків ринку, ця тенденція продовжиться. На якій точці зупиняться цінник, ніхто з російських експертів прогнозувати не береться.

Читайте також:
Особливості експлуатації автомобіля в умовах воєнного часу