X

В Україні заарештували заправки білоруської компанії – подробиці

Служба безпеки України ініціювала арешт корпоративних прав і банківських рахунків білоруської паливної компанії. Її викрили в причетності до фінансування російської агресії проти нашої країни. Сумарна вартість заарештованих активів становить 20 млн гривень.

У відомстві відзначили, що тільки за останній рік ця компанія експортувала в Україну різного виду палива майже на 20 млрд гривень. Засновниками цієї компанії є білоруські державні підприємства, які закуповували сировину в РФ і сплачували податки до бюджетів обох країн.

Активи, які були заарештовані, передали в управління Національному агентству з виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Стосовно компаній відкрито кримінальне провадження за двома статтями:

  • ч. 2 ст. 110-2 – фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади, зміни меж територій чи державного кордону України;
  • ч. 5 ст. 191 – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в умовах воєнного стану.
Читайте також:
Арестованные автомобили и топливо передали на нужды ВСУ

Незважаючи на те, що в СБУ не назвали компанію, за знімком можна зрозуміти, що йдеться про “БНК-Україна”. Ця мережа була заснована “Білоруською нафтовою компанією” — найбільшим нафтотрейдером цієї держави.