X

В Україні будуть по-новому боротися з порушниками швидкісного режиму

Устройства призваны дисциплинировать водителей и снизить количество нарушений ПДД

За даними Нацполіції, понад 30% аварій на українських дорогах відбувається через перевищення водіями дозволеної швидкості руху. Щоб змусити їх чітко слідувати ПДР, правоохоронці вдалися до ще однієї інновації, а саме – встановлення інтерактивних радарів.

Такі пристрої будуть встановлені на узбіччях доріг і відображати швидкість, з якою рухається той чи інший автомобіль на цій ділянці. Водії бачитимуть ці цифри і, на думку правоохоронців, стануть більш дисциплінованими. Інформація на табло відображається двома кольорами і залежить від швидкості руху машини. Так, якщо вона їде менше 50 км/год, то цифри будуть зеленими, а якщо більше — червоними.

Наразі інтерактивні радари в кількості двох одиниць встановлено в Харкові. Вони тестові і мають показати доцільність їх використання. Надалі такі пристрої мають намір поширити по всіх території України. Їх встановлюватимуть на аварійно-небезпечних ділянках доріг, біля шкіл та дитячих садочків, а також перед пішохідними переходами на ділянках доріг з активним рухом.

Читайте також:
Більше контролю — на українських дорогах з'явилися нові радари TruCAM