X

В Україні найбільший китайський концерн визнали спонсором війни

На відміну від більшості автовиробників, що залишили російський ринок після початку війни в Україні, китайський концерн Great Wall Motor не лише продовжив роботу, а й розширив свою присутність.

Тому Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло Great Wall Motor до переліку міжнародних спонсорів війни. Це перший автовиробник, який увійшов до цього списку. Зазначається, що у 2022 році на російський ринок припало майже 30% доходів Great Wall. У РФ діють 115 дилерських центрів концерну та завод. У довгостроковій перспективі керівництво планує інвестувати у цей ринок понад 3 мільярди юанів (472 млн доларів).

У прес-службі НАЗК наголосили, що Great Wall Motor є восьмим за величиною виробником автомобілів у Китаї. Його власником є ​​китайський мільярдер Вей Цзяньцзюнь. Йому належать 55,78% акцій концерну, до складу якого входять такі марки як GWM, Haval, WEY, TANK, POER, ORA.

Читайте також:
Не все так однозначно: німці допомагають АвтоВАЗу обходити санкції

«Таким чином Great Wall Motor продовжує сплачувати значні податки до бюджету країни-агресорки, активно підтримувати її економіку і, відповідно, спонсорувати війну проти України. Жодних спроб засудити вторгнення Росії в Україну від керівництва компанії не було», – заявили в НАЗК.