X

В Україні ліквідовано незаконну схему ввезення автомобілів під виглядом «гуманітарки»

Закарпатські митники під час перевірки виявили незаконну схему ввезення машин із Чехії до України. Відкрито провадження за ст. 358 Кримінального кодексу України.

У пресслужбі відомства повідомили, що мешканці Закарпатської області під виглядом гуманітарної допомоги ввезли 69 автомобілів (переважно це кросовери та позашляховики). На кордоні вони подавали декларацію з переліком транспортних засобів, клопотання від громадської організації, свідоцтва про реєстрацію авто. Таким чином вони уникали сплати чималої суми митних платежів.

У документах було зазначено, що відправником «гуманітарки» є чеські волонтери, а отримувачем – одна із громадських організацій на Дніпропетровщині. Але після перевірки стало зрозуміло, що ці документи підроблені, і машини після ввезення в Україну були перепродані.

Читайте також:
В Україні планують повернути «нульове розмитнення»

Зазначається, що ввозили автомобілі через митний пост «Ужгород-автомобільний», що на кордоні зі Словаччиною. На організаторів схеми та всіх причетних до неї складено протоколи за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Інформацію передали до правоохоронних органів. Ведеться слідство.