X

В Україні може з’явитись новий Chevrolet Lacetti під іншим ім’ям

Минимальный ценник нового седана Chevrolet Onix — 9900 долларов

Узбецька компанія UzAuto Motors (до 2019 року General Motors Uzbekistan) налагодила виробництво наступника Chevrolet Lacetti — Chevrolet Onix. Також новий бюджетний седан випускатимуть заводи «Азермаш» у Азербайджані та «SariarkaAvtoProm» у Казахстані. Ці підприємства вже кілька років збирають автомобілі Chevrolet з машинокомплектів, які постачає UzAuto Motors.

Новим етапом співпраці стало створення Узбекистаном, Азербайджаном та Казахстаном конгломерату автовиробників під назвою «Тюркський автопром». Відповідну угоду сторони підписали 21 грудня 2022 року у Ташкенті.

Метою проекту є розширення виробництва автомобілів Chevrolet та освоєння нових моделей у Казахстані та Азербайджані за сприяння UzAuto Motors. Також на плечі останньої ляже забезпечення збільшення постачання комплектуючих.

За інформацією Podrobno.uz, ці завдання підкріплені кількома угодами, підписи під якими представники компаній поставили у Ташкенті. Одна стосується спільного фінансування проєкту «Організація в Казахстані виробництва автомобілів Chevrolet методом дрібновузлового складання» загальною вартістю 50 мільйонів доларів. Партнер проєкту — Банк розвитку Казахстану. Перші автомобілі Chevrolet казахського виробництва з’являться на ринку навесні 2023 року.

Ще одна угода стосується постачання UzAuto Motors машинокомплектів та компонентів Chevrolet підприємству «SariarkaAvtoProm» на суму 500 мільйонів доларів.

Третій документ спрямовано на створення в Узбекистані розподільчого центру та маркетплейсу для реалізації запасних частин для автомобілів. Він підписаний UzAuto Motors та АТ «Група компаній Алюр» з Казахстану.

Не виключено, що узбецькі Chevrolet Onix з’являться в Україні. Раніше автомобілі узбекського виробництва продались у нас під маркою Ravon.

Компактний 4,5-метровий седан із великим багажником (469 літрів) та скромним цінником (від 9900 до 14 800 доларів) цілком може зацікавити українських автомобілістів.

Onix доступний з двома 1,2-літровими бензиновими двигунами. У базовій версії — це 90-сильний атмосферник, у топовій — 132-сильний наддувний. Коробка — шестиступінчаста механічна або автоматична на вибір.

Читайте також:
BYD зацікавився Узбекистаном

Топовий Chevrolet Onix стандартно укомплектований сидіннями з підігрівом, панорамним люком, клімат-контролем, круїз-контролем, парктроніком, 8,0-дюймовим дисплеєм та системою контролю «сліпих» зон. Базовій версії дісталися лише кондиціонер та ESP (електронна система стабілізації).