X

В Україні можна оформити електронний поліс «Зелена карта»

З 1 вересня українські автомобілісти зможуть укласти договори міжнародного страхування «Зелена карта» в електронному вигляді. Як повідомили у МТСБУ, процедура оформлення такого поліса буде аналогічна до укладення внутрішнього електронного договору ОСАЦВ.

Алгоритм наступний:

  • власник транспортного засобу вносить відомості, необхідні для укладання договору, до електронної форми на сайті страховика;
  • страховик на підставі отриманої інформації формує пропозицію та спрямовує її автовласнику через електронні канали комунікації;
  • автовласник підписує електронний договір страхування відповідно до законодавства та оплачує страхову премію страховику.

Електронний поліс оформляється майже миттєво. Власник автомобіля отримує pdf-файл із згенерованим чорно-білим страховим сертифікатом «Зелена карта» та його візуальну форму. Саме її потрібно роздрукувати та пред’являти на вимогу інспекторів поліції.

«Аналогічно до договору внутрішнього ОСАЦВ, договір міжнародного страхування «Зелена карта» можна буде укласти або в паперовій, або в електронній формі на вибір страхувальника», – йдеться у повідомленні.

Читайте також:
Зелена картка «Автоконсьєрж» від ARX - підтримка, як вдома