X

В Україні мають намір знизити штрафи за незареєстроване ГБО

Штраф составит 170 гривен

Українські автомобілісти продовжують переводити свої транспортні засоби на скраплений газ. Однак далеко не всі реєструють проведене переобладнання. Наразі за це порушення передбачено штраф у розмірі 340 гривень, але депутати запропонували зменшити його.

На сайті Верховної Ради зареєстрували відповідний законопроєкт  №6379 від 2 грудня 2021 року “Про внесення змін до КУпАП щодо пом’якшення адміністративної відповідальності за порушення встановленого порядку переобладнання транспортного засобу для роботи на газовому моторному паливі або альтернативних видах рідкого і газового палива”.

Документ передбачає зниження штрафних санкцій за відсутність належного оформлення встановлення ГБО на автомобіль до 170 гривень. За повторного порушення упродовж року виключити позбавлення прав терміном від 3 до 6 місяців та встановити суму стягнення на рівні 340 грн. На думку ініціаторів цього проекту, наразі вартість процедури оформлення документів на цю установку така велика, що не кожен автовласник може її оплатити.

Адже переходять на скраплений газ для того, щоб економити на паливі (ціна якого продовжує зростати). Найчастіше це роблять незаможні верстви населення. Тому чиновники і запропонували пом’якшити адміністративну відповідальність за цей вид порушення. Також вони рекомендували, щоб розглядали такі справи і притягували до відповідальності співробітники Нацполіції.

Читайте також:
Чому люди бояться ГБО?