X

В Україні знайшли кинутим раритетний седан Daimler (фото)

Говорячи про гаражні знахідки автомобілів, одразу представляєш європейську чи американську провінції. Але це стереотипи. Такі знахідки трапляються не тільки на Заході. В Україні також є занедбані раритети.

Яскравим прикладом є Daimler Super V8 1998 року випуску, який останні 12 років простояв без руху і належного догляду. За ці роки раритетний автомобіль покрився товстим шаром пилу та бруду, і відразу навіть було не розібрати якого він кольору. Але навіть за таких умов він зберігся в непоганому стані.

Як повідомило видання «ТопЖир», у автомобіля був один власник. Причини, через які він перестав ним користуватися і замкнув у гаражі на довгі роки, невідомі. На українському ринку такий седан – рідкість. За роки випуску їх завезли та поставили на облік лише кілька одиниць.

Відомо, що під капотом цього Daimler Super V8 встановлений 4,0-літровий двигун потужністю 363 к.с., який дозволяє розганятися з місця до сотні за 5,7 секунди і розвивати максимальну швидкість в 250 км/год.

Читайте також:
На борту згорівшого ролкера знаходилися Rolls-Royce, BMW та Mercedes-Benz

Автокомплекс «Garage 8 cylinders» взявся провести дітейлінг раритетного автомобіля. Результат здивував і самих спеціалістів. Адже Super V8 опинився у хорошому стані і навіть на ходу. Повідомляють, що його ціна на вторинному ринку Британії становить близько 30 тисяч фунтів. Щодо України – то це лотерея і робити прогнози складно.