X

В Україні знайшли рідкісний екземпляр мотоцикла Jawa (фото)

В Україні виявили чергову «капсулу часу». Йдеться про мотоцикл Jawa. Причому не в стандартному його варіанті, а у версії з індексом 638.5, яка вважається досить рідкісною.

Фото та інформацією про знахідку поділився блогер Roma Urraco на своїй сторінці у Facebook. За його словами, ця модель випускалася з 1984 по 1986 роки і є «перехідною» між класичною 634 з чавунними циліндрами та сучасною «Люксівкою».

Мотоцикл знаходиться у відмінному стані. На його одометрі зафіксовано пробіг всього у 4474 км. До того ж він понад 30 років простояв законсервованим у гаражі. Тому на кузові немає жодного натяку на іржу, всі хромовані елементи не потьмяніли, а шкіряна оббивка сидіння не потріскалася.

Читайте також:
В Україні знайшли експериментальний мотоцикл «Львів» (фото)

За словами блогера, ще однією особливістю знайденого мотоцикла є те, що його перший власник переробив паливний бак під горловину та кришку автомобіля «Жигулі». Таким чином він убезпечив себе від крадіжки палива, яке процвітало на той час. Ще він пофарбував стрілки та цифри на панелі приладів у люмінесцентну фарбу, яка світиться вночі.