X

В Україні не буде штрафів за зберігання палива вдома

У зв’язку із перебоями в енергопостачанні українці почали активно використовувати генератори. Як відомо, вони працюють на бензині чи дизелі. Тому на заправках часто можна побачити, як паливо набирають у каністри.

Уряд відразу ж нагадав про правила зберігання пального та необхідність отримання ліцензії. А також про штрафи за недотримання цих норм. Це викликало хвилю невдоволення. Адже багато хто купує невеликі обсяги бензину чи дизеля для особистих потреб. Голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев поспішив заспокоїти громадян і заявив, що їх штрафи не стосуватимуться.

За його словами, у зимовий період штрафувати за зберігання пального без ліцензії будуть лише АЗС, НПЗ та оптовиків. До приватних осіб, які придбали та зберігають паливо в особистих цілях, стягнення не застосовуватимуться. Відповідні зміни найближчим часом буде внесено до законодавства.

Читайте також:
Ажіотаж на генератори різко збільшив попит на бензин

«Перевірок не буде ні до, ні після змін. Тим, хто зраду розганяє, непогано спочатку б з’ясувати, що зберігання пального не суб’єктами господарювання не тягне відповідальності і зараз (до змін), так само як і зберігання підприємствами палива до 1 т», — прокоментував Гетьманцев.