X

В Україні оголосили безкоштовну роздачу автомобілів: як отримати

Автомобили смогут получить определенные категории граждан страны

Профільні держустанови України, в запасниках яких скупчилися конфісковані автомобілі, оголосили про їх безоплатну роздачу. Загалом мають намір передати в руки нужденних сім машин різних марок і моделей.

Цю акцію проводить Міністерство юстиції України спільно з державним підприємством  «СЕТАМ» та Державною виконавчою службою. До числа автомобілів, які виставлені на аукціон входять: Renault Clio 1998 і 1992 років випуску, Alfa Romeo 147 2003 року, Skoda Octavia 2000 року, Fiat Multipa 2000 року, Opel Zafira-A 2003 року і BMW 528 1997 року. Машини перебувають у різному технічному стані.

Щоб взяти участь у торгах, необхідно оформити заявку на офіційному сайті ДП «СЕТАМ». У ній потрібно обґрунтувати, чому саме вам необхідно передати той чи інший автомобіль. Ці заявки приймаються до 8-10 січня 2022 року (залежно від обраного транспортного засобу). Спеціальна комісія розгляне їх і визначить, кому саме дістануться машини.

Читайте також:
В Україні безкоштовно роздають автомобілі: як можна отримати

Варто відзначити, що претендувати на безкоштовне отримання автомобілів можуть не всі охочі. Переваги віддають соціальним організаціям, закладам охорони здоров’я, школам, дитбудинкам, дитячим будинкам сімейного типу, прийомним сім’ям, слідчим ізоляторам, військовим формуванням і в’язницям. Також їх можуть передати на благодійні цілі або для переробки. Всі умови описані тут.