X

В Україні показали спрощений онлайн-калькулятор розмитнення автомобілів

Онлайн-калькулятор стал первым шагом к переводу услуги растаможки в приложение «Дія»

Тема розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації не втрачає актуальності. Українці продовжують купувати уживані машини за кордоном. Щоб розрахувати майбутні витрати (крім безпосередньо вартості машини), багато хто користується онлайн-калькуляторами.

Раніше сервіс був доступний на сайті Державної митної служби. Для розрахунку вартості розмитнення машини у відповідні поля необхідно внести вік ТЗ, тип двигуна, марку, модель, країну походження та рік випуску. Тепер свою версію розробив Офіс простих рішень і результатів при Національній раді реформ. Цей варіант набагато простіший і потребує внесення лише трьох показників: тип двигуна, його об’єм і вік авто.Також потрібно зазначити, чи є автомобіль ексклюзивним (там же можна вивчити список, що стосується дуже потужних і дорогих авто).

Раніше ця організація висунула ідею переведення розмитнення автомобілів в додатку «Дія». Навіть показала, як ця функція працюватиме і розповіла про основні плюси. Крім того, що процес стане в рази простішим і позбавить необхідності участі в процесі митників і брокерів, він зніме навантаження зі співробітників митниці.

Читайте також:
В Україні ухвалили закон про пільгове розмитнення "євроблях"

Також повна автоматизація процесів знизить фактор корупції на місцях і унеможливить махінації з вартістю. До того ж, така схема розмитнення дасть змогу зменшити ЇЇ вартість щонайменше на 30%. Відбудеться це не одразу, а протягом п’яти років після початку реалізації проекту. Вивчивши всі подробиці запропонованої ідеї, її підтримав Володимир Зеленський. Щоб процес не застопорився, президент поклав контроль над розробкою на прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.