X

В Україні з’явився радник з питань транспорту від США

У него есть большой опыт работы в сфере финансирования инфраструктуры

США надіслали в Україну спеціаліста з питань транспорту Роберта Марінера. Офіційно його представив державний секретар транспорту США Піт Буттіджедж (очолює United States Secretary of Transportation), який прибув до України 8 листопада з неоголошеним візитом.

«Сьогодні я у Києві, щоб виконати важливий запит на розміщення тут консультанта з інфраструктури. Цей радник перебуватиме у Києві, щоб надавати технічну допомогу у реалізації проєкту у рамках зусиль щодо відновлення країни. Це один із незліченних способів, якими США продовжують підтримувати народ України у довгостроковій перспективі та забезпечувати його зв’язок зі світом», — написав Буттіджедж у Twitter.

Роберт Марінер має великий досвід транспортного консультанта в посольстві США в Афганістані. Також він обіймав посаду заступника директора Управління фінансування інфраструктури в офісі помічника держсекретаря транспорту США та консультував приватні компанії.

Читайте також:
У Києві презентували цікаві автомобілі та спецтехніку для відновлення інфраструктури (відео)

В Україні він консультуватиме Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. Зі слів очільника міністерства Олександра Кубракова, окрім того, що його досвід буде корисним міністерству, це ще й «великий крок щодо поглиблення співпраці України та США».