X

В Україні запропонували відновити виробництво позашляховиків ЛуАЗ

Українським захисникам для виконання бойових завдань необхідно не тільки озброєння і військова техніка, а й цивільні транспортні засоби. Машини для ЗСУ збирають як в Україні, так і за кордоном. Однак повністю закрити потребу в них не вдається, оскільки на фронті автомобілі – це витратний матеріал.

Тому генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко виступив з ініціативою про відродження виробництва недорогих позашляховиків ЛуАЗ. За його словами, технічна документація випущених раніше підприємством транспортних засобів збереглася, так що налагодити випуск можна.

В ролі альтернативи, Назаренко запропонував звернутися до зарубіжних виробників з проханням, надати обладнання для випуску старих моделей позашляховиків або пікапів з колісною формулою 4х4. Наприклад, Toyota Hilux. Ці автомобілі відрізняються високою надійністю і невибагливістю в обслуговуванні.

Читайте також:
В Україні продають ідеальний ЛуАЗ-969М — стережіться обману

Ідея з позашляховиками ЛуАЗ, звісно, хороша, але вона навряд чи буде реалізована. Адже Луцький автозавод вже майже двадцять років не займається випуском таких машин. Зараз з конвеєрів підприємства сходять автобуси і тролейбуси. До того ж двигуни, якими комплектувалися машини, давно не роблять. Та й для модернізації виробництва потрібно доволі багато часу і значні інвестиції, що український уряд зараз собі не може дозволити.