X

В Україні просів ринок електромобілів: статистика березня

В умовах карантину в Україні зменшилася кількість реєстрацій нових і старих легкових автомобілів, а також комерційної техніки. Головною причиною такого спаду є той факт, що сервісні центри МВС більше половини березня не надавали послуги з реєстрації транспортних засобів.

Читайте також:
Спрос на подержанные автомобили в Украине упал на 60%

Ймовірно, з цієї ж причини зменшився продаж і автомобілів на електротязі. Так, в березні українські номери отримало тільки 409 електромобілів, з яких 386 були легковими і 23 – комерційними. Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість реєстрацій легкових електрокарів скоротилася на 16%, а комерційних – на 40%. Однак якщо подивитися на ситуацію в розрізі першого кварталу, то, на відміну від інших сегментів, спостерігається приріст продажу у розмірі 33%.

Читайте також:
Продаж комерційної техніки в Україні скоротився вдвічі

Як і раніше, на українському ринку продовжують домінувати електромобілі з пробігом ввезені з-за кордону. Їх частка серед легкових електрокарів становить 86% (333 одиниці), а в комерційних – 100% (23 одиниці). І це при тому, що автовиробники практично щодня представляють нові моделі на електротязі.

До ТОП найбільш затребуваних електромобілів увійшли:

  • Nissan Leaf – 129 реєстрацій (всі уживані);
  • Tesla Model S-47 реєстрацій (тільки один новий, а всі інші уживані);
  • Tesla Model 3 – 32 реєстрації (всі уживані);
  • Volkswagen Е – Golf-19 реєстрацій;
  • Renault Kangoo ZE-19 реєстрацій (всі уживані);
  • Audi E-Tron – 17 реєстрацій (всі нові).