X

В Україні зростає попит на нові легкові автомобілі

В марте продажи достигли 6,7 тысяч единиц

«Укравтопром» опублікував свіжу статистику первинного авторинку. За даними асоціації, попит на нові легковики продовжує зростати. У березні продажі склали майже 6,7 тисяч одиниць, в 1,5 рази більше, ніж роком раніше. Загалом за три місяці з початку року зареєстровано 16,6 тисячі нових легкових автомобілів. Це на 48% більше, ніж у І кварталі 2023 року.

«П’ятірку» найбільш популярних марок березня очолила Toyota. Порівняно з тим же місяцем минулого року продажі автомобілів бренду зросли на 58%, до 1021 од.

На другому місці — автомобілі Renault. У березні їх обрали 955 українців. До того ж 920 договір купівлі-продажу стосувалися кросовера Renault Duster, який і став бестселером березня.

Третій результат за Skoda. Чеським «легковикам» віддали перевагу 452 українці. Порівняно з березнем 2023 року попит на автомобілі бренду зріс на 31%.

Читайте також:
В Україні виконано унікальне замовлення на виготовлення спеціалізованих автомобілів

Четверте та п’яте місця першої «п’ятірки» березня за представниками німецького автопрому — Volkswagen та BMW. На рахунку першого — 444 продажі, +3% до минулого року. Баварських «легковиків» у березневих продажах 381 од. За рік попит на них зріс на 7%.