X

В Україні вирішили боротися з лихачами на дорогах по-новому

Дороги Украины намерены сделать безопаснее с помощью новых «лежачих полицейских»

Статистика аварійності на дорогах України, як і раніше, лякає своїми цифрами. Щодня на дорогах країни гинуть в середньому вісім осіб. Поліція та інші профільні відомства вже зробили низку кроків для зменшення числа ДТП, але домогтися бажаних цифр поки що не вдається.

За даними МВС, левова частка дорожньо-транспортних пригод відбувається через порушення ПДР, зокрема перевищення дозволеної швидкості руху. Щоб змусити автомобілістів дотримуватися встановленого швидкісного режиму, в Україні почнуть застосовувати новий вид “лежачих поліцейських”, активно застосовуваний в країнах Європи.

Так звані “берлінські подушки” (Berlin Kissen) перекривають не всю ширину дороги, як звичні “лежачі поліцейські”, а тільки її центральну частину. Таким чином зменшувати швидкість доведеться виключно легковим машинам. При цьому вантажні автомобілі та громадський транспорт зможуть рухатися в звичайному режимі, оскількт ширина їхньої колії дозволяє перетинати ці штучні надбудови безперешкодно.

Читайте також:
"Лежачі світлофори" як шлях до зниження аварій на дорогах України

Першою почне застосовувати європейський досвід на своїх дорогах влада Одеси. “Берлінські подушки” з’являться на всіх головних магістралях міста, а також на тих дорогах, де часто стаються ДТП саме через перевищення швидкості. Таким чином керівництво міста має намір боротися з місцевими лихачами. Згодом ці обмежувачі з’являться і в інших містах України.