X

В Україні серйозно посилять контроль під час складання іспиту на посвідчення водія

Міністерство внутрішніх справ України презентувало нову програму складання іспитів на посвідчення водія. Ці нововведення дозволять зробити процес більш прозорим та ефективним.

Як розповів на зустрічі з представниками автошкіл начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик, тепер на вході до класу, де відбувається складання теоретичного іспиту, висітиме камера з функцією розпізнавання обличчя. Це дозволить верифікувати обличчя кандидата у водії та рандомно вибрати йому місце для складання іспиту у класі.

Така верифікація в майбутньому дозволить самостійно фотографуватися на посвідчення водія. Для цього СЦ МВС закуплять спеціальне обладнання. Крім цих, будуть запроваджені й інші нововведення під час складання теоретичного іспиту на права. А саме:

  • ідентифікація (FACE ID) кандидата у водії протягом усього процесу складання іспиту;
  • фіксація особи та екрана при негативній відповіді на екзаменаційне питання;
  • запобігання віддаленому доступу до робочих місць;
  • контроль за поведінкою особи;
  • відео-фіксація процесу складання іспиту.

Зміни торкнуться також практичного іспиту на права. Зокрема, автомобілі в СЦ МВС оснастять відеореєстратором із чотирма камерами (спереду, ззаду та дві в салоні). На дублюючих педалях установлять датчики натискання. Також буде рандомний вибір екзаменаторів та маршруту для практичного іспиту.

Читайте також:
Сервісні центри МВС змінили графік роботи

Ще екзаменатор матиме доступ до електронного check-list, face-id кандидата та функції розпізнавання номера транспортного засобу. Результати іспиту автоматично надходитимуть до Єдиного державного реєстру МВС. У прес-службі відомства зазначили, що ще зобов’язуються закупити вантажні машини, автомобілі з причепами та мотоцикли, яких раніше не було у СЦ МВС. Тобто тепер майбутнім водіям не потрібно шукати такі транспортні засоби для оренди.