X

В Україні створять національну мережу зарядних станцій для електрокарів

Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» має намір відкрити в Україні мережу зарядних станцій для електромобілів. Відповідний меморандум уже підписано. Однак є ще деякі моменти, які потребують врегулювання.

У прес-службі компанії наголосили, що електричні станції швидкої зарядки у кількості 120 одиниць планують розгорнути на території країни протягом двох років. З них 40 будуть високої потужності (понад 160кВт) та 80 – середньої потужності (60кВт). Вони дозволять зарядити електрокар за одну-дві години.

З’являться станції в обласних центрах та на основних автомагістралях України. Спонсоруватиме реалізацію цього проекту «Укргазбанк». Міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що «Енергоатом» має достатньо резервних потужностей, щоб виробляти дешеву та чисту електроенергію, та забезпечити нею всіх власників електрокарів у країні.

«Через військову агресію росії та кризу на ринку пального спостерігається стрімке зростання попиту на електромобілі. В Україні на сьогоднішній день разом із «гібридами» кількість електрифікованих авто становить понад 100 тисяч. Створення національної інфраструктури зарядних станцій стане поштовхом не лише до розповсюдження приватного електротранспорту, а й до розвитку нових сервісів з використанням електромобілів, наприклад, у сфері доставки та логістики. Водночас розвиток електротранспорту та супутньої інфраструктури – це зменшення залежності України від викопного палива, зниження рівня шкідливих викидів в атмосферу, покращення загальної екологічної ситуації», – зазначив Галущенко.

Читайте також:
Зарядні станції для електромобілів — види, типи і особливості їх вибору та експлуатації