X

В Україні таксистів зобов’язали видавати чеки за поїздки – інфографіка

В Україні служби, що надають послуги з перевезення пасажирів, починають працювати по-новому. Тепер, приймаючи оплату готівкою чи карткою, водії повинні видавати за поїздку чеки.

Як повідомляє Державна податкова служба, ця норма регламентується пп. 1, 2 ст. 3 закону «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Вона набула чинності з 1 жовтня цього року. У разі недотримання доведеться платити штраф у розмірі 100-150% від суми наданих без чеків послуг.

«З 1 жовтня до суб’єктів господарювання, які надають послуги таксі та приймають до оплати готівку та/або електронні платіжні засоби без проведення таких операцій через РРО, можуть застосовуватися штрафні (фінансові) санкції за порушення вимог закону», – заявили у Податковій службі.

Читайте також:
На вітчизняних дорогах з'явилося таксі нового класу

Нові правила стосуються перевізників, які:

  • не є платниками податків першої групи;
  • здійснюють розрахунки в салоні авто у готівковій формі або приймають у рахунок оплати послуг перевезень платіжні картки;
  • не входять до переліку, затвердженого постановою Кабміну від 23 серпня 2020 року №1336 (підприємці, звільнені від РРО – ред.).