X

В Україні у порушників ПДР почнуть вилучати машини

Под удар попадаю те, кто ездит со скорость 150 км/ч и более

Низка великих аварій, яка прокотилася територією України і забрала життя людей, змусила чиновників і правоохоронців посилити відповідальність для водіїв-порушників швидкісного режиму.

Зокрема, було ухвалено рішення про вилучення машин у тих автомобілістів, які регулярно нехтують дозволеною швидкістю руху і розганяються більше ніж до 150 км/год на міських дорогах. При цьому вони не оплачують штрафи, виписані їм інспекторами поліції. Реалізовуватимуть цю ініціативу співробітники МВС та виконавчої служби України.

Спочатку вилучати автомобілі за систематичне порушення ПДР почнуть у водіїв Харкова. Потім цю ідею реалізовуватиме влада Києва, а надалі її підтримають і інші міста України.

“Тригером до такої радикальної позиції Мін’юсту у справах щодо боржників, які не сплачують штрафи за порушення ПДР через значне перевищення швидкості стали резонансні ДТП у Харкові. Виконавча служба за наявності законних підстав ініціюватиме та проводитиме спільно з працівниками МВС вилучення за борги автомобілів таких порушників. Якщо людина дозволяє собі їздити містом зі швидкістю понад 150 км/год, то вона має за це відповідати. Особливо за умови, що вона не тільки порушує швидкісний режим, а й не платить штрафи. Водії з такою манерою пересування наражають на небезпеку звичайних громадян”, — заявив заступник міністра юстиції з виконавчої служби Андрій Гайченко.

Читайте також:
В Україні будуть по-новому боротися з порушниками швидкісного режиму