X

В Україні у порушників ПДР мають намір конфісковувати автомобілі на потреби ЗСУ

Незважаючи на високі штрафи та неминучість позбавлення посвідчення водія, деякі українці продовжують сідати за кермо автомобіля в нетверезому стані. Нерідко такі автомобілісти стають винуватцями великих аварій із летальними наслідками.

Для того щоб знизити аварійність у країні, у Верховній Раді зареєстрували новий законопроект. Він передбачає посилення відповідальності за п’яне водіння. У пояснювальній записці говориться, що за це порушення правил дорожнього руху потрібно збільшити штраф до 51 тисячі гривень (зараз він становить від 17 до 34 тисяч гривень) і запровадити конфіскацію транспортних засобів на потреби ЗСУ.

Також ініціатори законопроекту пропонують позбавляти таких автомобілістів посвідчення водія не на три роки, а на п’ять. На даний момент документ направлено на розгляд до профільних комітетів. Чи буде його прийнято, покаже час.

Читайте також:
В Україні посилять ПДР: за що ще мають намір карати водіїв

«В Україні за 2022 рік сталося 18 628 ДТП із загиблими та травмованими. В аваріях загинуло 2791 громадян, у тому числі 125 дітей. Ще 23 145 людей було травмовано, з них – 2978 дітей. Загалом серед регіонів за кількістю ДТП із постраждалими у 2022 році лідирує Львівська область. До першої п’ятірки регіонів та міст, де сталася найбільше ДТП увійшли: Дніпропетровська область – 1737, місто Київ – 1487, а також Київська – 1267 та Одеська – 1157 області. Найбільше смертельних випадків зафіксовано на дорогах Дніпропетровщини – 280 загиблих, Львівщини – 238 загиблих та Київщини – 18», – йдеться у пояснювальній записці.