X

В Україні встановлено новий рекорд із перевантаження — що чекає перевізника

Штраф составил 68 тысяч гривен

В Україні продовжують боротися з вантажоперевізниками, які свідомо нехтують встановленими габаритно-ваговими нормами, тим самим руйнуючи дороги країни. Чергових порушників зі значною перевагою зупинили співробітники Укртрансбезпеки в ізмайлівському районі Одеської області.

Вантажні автомобілі з турецькою реєстрацією перевозили вітрові генератори. Вони рухалися з Ренійського державного морського торгового порту по селу Орлівка. У всіх п’яти транспортних засобів були явні ознаки перевантаження. Саме тому їх і зупинили інспектори. У однієї з фур вага досягала 146 тонн, при допустимих 40 т. У чотирьох інших машин маса також була значно перевищена.

До того ж у великовантажів були суттєво перевищені габаритні параметри. При допустимій висоті та ширині 4 і 2,6 м відповідно, їхні габарити досягали 5 і 4,5 метра. Довжина перевершила встановлену норму (22 метри) на 16 м і становила 38 метрів.

Читайте також:
Более 137 миллионов гривен за перегруз – в Украине подвели итоги 2020 года

У результаті інспектори склали п’ять адміністративних матеріалів і виписали штраф у розмірі 68 тисяч гривень. До того ж транспортним засобам заборонено подальший рух до отримання дозвільних документів.