X

В Україні запровадили нові правила техогляду автомобілів

Електронний протокол технічного контролю автомобілів, анонсований у травні цього року, став реальністю. Також СЦ МВС запровадило відеофіксацію перевірки транспорту, яка почне діяти через 6 місяців після припинення чи скасування військового стану.

Нововведення набули чинності сьогодні, 25 серпня 2023 року. У міністерстві заявили, що ці зміни не дозволять фальсифікувати результати перевірок авто. Тобто контроль за комерційними, пасажирськими та вантажними перевізниками стане якіснішим.

Усю інформацію про результат перевірки буде внесено до Е-протоколу. Електронна копія протоколу також є чинним документом, що засвідчує позитивні результати перевірки відповідності автомобіля вимогам безпеки та технічного стану. На час дії Е-протоколу пункти технічного контролю зберігають усі фото- та відеоматеріали.

Читайте також:
Українцям у Німеччині доведеться пройти техогляд своїх автомобілів

У СЦ МВС повідомили, що обов’язковий техконтроль МС передбачає перевірку технічного стану авто, а саме: системи гальмівного та рульового управління, зовнішніх світлових приладів, пневматичних шин та коліс, світлопропускання скла, газобалонного обладнання (за наявності), інших елементів у частині безпосередньо стосується безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього середовища.