X

В Україні значно зросла кількість ДТП за участю дітей: статистика

Щодня на дорогах України трапляються десятки аварій, у яких травмуються та гинуть люди. Але не лише дорослі потрапляють у ДТП. Травми на дорогах одержують і неповнолітні діти. За останній рік кількість таких аварій побільшала.

За даними “Опендатабот“, за вісім місяців 2023 року в Україні зафіксовано 2642 аварії, в яких загинуло 116 дітей та 3029 – отримали травми. Порівняно з аналогічним періодом 2022 року приріст показників становив 7%.

Лідером за кількістю аварій за участю дітей залишається Львівська область із показником 275 інцидентів. Друге місце за Дніпропетровською областю – 208 аварії. Замикає трійку лідерів Київська область, на рахунку якої 198 аварій, у яких травмувалися діти.

Варто зазначити, що не завжди винними у ДТП є автомобілісти. Іноді саме з вини дітей трапляються аварії. З початку 2023 року поліцією зафіксовано 433 таких інцидентів, що в 1,5 рази більше, ніж за аналогічний період 2021 року. Повідомляється, що цього року в таких аваріях вже загинуло 14 дітей та 514 отримали травми.

Читайте також:
Блогерка Даша Квіткова за кермом Lexus LX спровокувала масштабну ДТП у Києві (фото)