X

В Україну прибув танковий тягач Oshkosh M1070

Різну військову (і не тільки) техніку на фронт, яка допоможе наблизити нашу перемогу, передають як західні партнери, так і волонтерські організації, фонди та активісти. Так, наприклад, в Україну приїхав танковий тягач Oshkosh M1070, придбаний Фондом Порошенка.

Цей американський всюдихідний восьмиколісний гігант був придбаний у Великій Британії. Він здатний транспортувати танки, БТРи, самохідні артилерійські установки та іншу важку броньовану техніку. Oshkosh M1070 стане незамінним помічником для наших артилеристів.

Порошенко зазначив, що цей екземпляр Oshkosh M1070 є абсолютно новим. Він був зібраний цього року і проїхав лише 286 км. Номер бригади, куди вирушить цей тягач, він не назвав. Але зазначив, що вона оснащена виключно надпотужною натовською самохідною артилерійською технікою 155 калібру. У її числі німецькі Panzerhaubitze та польські Краб.

Відомо, що тягач Oshkosh M1070 оснащений 12,06-літровим дизельним двигуном Detroit Diesel 8V-92TA. Він пов’язаний з п’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач Allison CLT-754 та роздавальною коробкою Oshkosh 55000, і видає 500 к.с. потужності. Максимальна швидкість – 81 км/год.

Читайте також:
Під Херсоном засвітився раритетний тягач трофейних танків