X

У Великій Британії виявили покинуту колекцію ретроавтомобілів (фото)

Це зовсім не перший випадок, коли ентузіасти знаходять своєрідні автомобільні “цвинтарі”. Однак виявлена поблизу Единбурга (Велика Британія) колекція машин варта окремої уваги.

Річ у тім, що кілька десятків класичних Jaguar і Austins, а також близько тридцяти машин інших британських марок, випущених у 50-70 роках минулого століття, просто залишили на околиці селища біля покинутого будинку. Судячи зі стану, автомобілі стоять просто неба доволі давно. Дивно, як їх не знайшли раніше.

На жаль, більша частина автомобілів з таємничої колекції перетворилася на купу металу і відновити її не можливо. Крім іржі на кузовах у класичних представників британського автопрому розбиті шибки, відсутні колеса і розкриті капоти. Крізь них проросла трава і чагарники.

Варто відзначити і той факт, що частина машин побувала в ДТП, перш ніж потрапити на цю стоянку. Про це свідчать погнуті двері, фари, що висять на проводах, і відірвані бампери. Від колишньої розкоші салону також нічого не залишилося. Обшивка сидінь потріскалася і вицвіла. Павутина і мох почуваються тут повноцінними господарями.

Читайте також:
В лесу нашли заброшенную коллекцию автомобилей (видео)

Найціннішими експонатами на звалищі є Jaguar XK140, Porsche 924, Aston Martin Lagonda, Jaguar MK1, Triumph Vitesse, MG MGB і Rover P4. Невідомо, з якої причини власник кинув автомобілі. Адже судячи з усього, він їх зібрав для того, щоб згодом відновити. Тепер відреставрувати ці машини навряд чи вдасться.