X

У Volkswagen поставили під питання будівництво заводу за 2 млрд євро

Немецкий концерн задумался о сокращении расходов

Volkswagen AG може переглянути плани будівництва заводу, на якому планувалося виробляти електромобіль наступного покоління.  Майбутній флагман електричної лінійки марки анонсували у березні цього року у рамках Project Trinity. Згідно з початковим планом будівництво нового виробничого майданчика вартістю 2 млрд євро мало розпочатися 2023 року й завершиться 2026-го.

Як стало відомо, плани концерну змінились. З метою економії коштів Volkswagen може переглянути всі проєкти та інвестиції на доцільність у нинішніх умовах. Про що вже повідомлено ключових співробітників компанії.

За інсайдерською інформацією, у керівництві Volkswagen розглядають можливість випуску Trinity на існуючих потужностях у Вольфсбурзі. В цьому випадку «вбивця Tesla» з’явиться на ринку не раніше 2030 року.

Електромобіль збудують на базі нової архітектури SSP (Scalable Systems Platform). Новому флагману обіцяють запас ходу понад 700 км, супершвидкісну зарядку та технічну готовність до автопілота четвертого рівня.

Читайте також:
Volkswagen показав електропозашляховик під новим брендом Scout

У рамках Project Trinity концерн планував серйозно підвищити уніфікацію та стандартизацію компонентів, Результатом цього мав стати єдиний набір вузлів та однакове оснащення для всіх моделей. Комплектації мали відрізнятися лише програмною доступністю того чи іншого обладнання. Також проєкт передбачав кардинальну зміну підходів до процесів розробки та виробництва автомобілів та використання систем автономного управління на базі нейронної мережі.