X

У Volvo виявили серйозну проблему: які моделі потрапляють під відкликання

Volvo отзовет более 120 тысяч автомобилей 2019 и 2020 модельных годов

Перш ніж поставити новинки на конвеєр і випустити їх на ринок, автовиробники проводять низку тестів, тим самим перевіряючи працездатність і відсутність прихованих дефектів. Однак бувають ситуації, коли несправності було виявлено під час експлуатації автомобіля. У такому разі, якщо проблема набуває масового характеру, виробники змушені оголошувати масштабне відкликання.

Цього разу глобальну відкличну компанію проводить Volvo, оскільки в автомобілях марки було виявлено проблеми з системою безпеки, а саме: в роботі системи екстреного гальмування (AEB). Зокрема, через програмну помилку водії можуть залишитися без функції автоматичного екстреного гальмування і виявлення пішоходів, що може призвести до доволі сумних наслідків.

Читайте також:
Tesla відкликає кросовери Model X

Під відкликання потрапило понад 120 тисяч автомобілів 2019 і 2020 модельного року, які було випущено з листопада 2018 до березня 2020 року. Серед них кросовери XC40, XC60 і XC90; седани S60 і S90; універсали V60 і V60 Cross Country, V90 і V90 Cross Country.

Представники Volvo починаючи з травня місяця цього року зв’яжуться з усіма власниками автомобілів, які потрапляють у відкликання. Оновлять несумісне програмне забезпечення безкоштовно.