X

В Японії розробили “революційні” безповітряні шини

По долговечности новая безвоздушная шина сравнима с обычными аналогами

Японський виробник автомобільних шин Toyo Tires наблизився до серійного виробництва безповітряних шин. Фахівці компанії зуміли створити покришку порівнянну за довговічністю зі звичайними пневматичними. Порівняно з першим зразками цей показник збільшений в 10 разів. А міцність шини на розрив зросла на 40%.

Розробляти безповітряні шини Toyo Tires почала в 2006 році. Через шість років були готові перші робочі зразки. Шина під кодовим позначенням Noair являє собою конструкцію з перехрещеними спицями. Вони поглинають удари об дорожнє полотно так само, як повітря під тиском у звичайній пневматичній шині.

Компанія Toyo Tire вже виробляє безповітряні шини в невеликих кількостях. Переважно їх встановлюють на гольф-кари. Використовувати безповітряні шини на дорогах загального користування в Японії заборонено.

У Toyo Tires впевнені, що з поширенням електромобілів і появою на дорогах безпілотників ситуація зміниться. Цим транспортним засобом знадобляться покришки, які не потребують обслуговування. Тоді і настане ера “революційної” шини Noair.

Читайте також:
Втікають навіть свої: заснований росіянином розробник електромобілів йде з Росії