X

У Японії відновили Toyota Land Cruiser першого покоління (фото)

После реставрации он выглядит как новый

На офіційному YouTube-каналі Toyota, присвяченому Land Cruiser, з’явилося відео передачі позашляховика 1950-х років, відновленого до заводського стану. Як повідомила прес-служба компанії, роботи з повної реставрації одного з Land Cruiser першого покоління, зберігшихся до наших днів, тривали більше року.

Автомобіль понад 35 років перебував у власності пана Канамару, який і передав його до рук майстрів-ентузіастів. Керував роботами пан Ісікава із фірми Shinmei Kogyo Co, 60-річна кар’єра якого розпочалася з обслуговування саме таких Land Cruiser. Також у проєкті брали участь фахівці Toyota Motor. Результати спільних зусиль усіх учасників команди ви можете побачити у відео.

Land Cruiser першої генерації під заводським кодом BJ/FJ, випускався у 1951-1955 роках. Він створювався як японський аналог американського Jeep Willys. У рух 3,8-метровий позашляховик приводив 3,4-літровий бензиновий двигун потужністю 84 к.с. Працював агрегат у тандемі з чотириступінчастою механічною коробкою передач та повним приводом з передньою віссю, що підключається.

Читайте також:
Задньопривідний гібрид на платформі Lexus: Toyota готує зле купе